Четвер, 28 Березня 2024, 21:29 Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Календар новин

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу

Вітаю Вас Гість!

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше ставлення
НАШЕ СТАВЛЕННЯ:
 

І. До інших конфесій

У стосунках з віруючими інших конфесій потрібно керуватися Словом Божим:

а) бути в мирі з ними, виявляти до них повагу, милосердя і любов: "Любіть один одного братньою любов'ю" (Рим. 12:10), "Отож, пильнуймо про мир, та про те, що на збудування один одного" (Рим. 14:19);

б) не осуджувати і не лихословити їх, не ворогувати з ними: "Усяке подратування, і гнів, і лютість, і крик, і лайка нехай буде взято від вас разом з усякою злобою. А ви один до одного будьте ласкаві, милостиві, прощаючи один одному, як і Бог через Христа вам простив" (Еф. 4:31-32);

в) усіх християн, відроджених згори, потрібно вважати Божими дітьми: "А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його" (Ів.1:12);

г) бути обережними, спілкуючись з вчителями єретичних наук: "...що навчав би противників із лагідністю, чи Бог їм не дасть покаяння, щоб правду пізнати..." (2 Тим. 2:25); "Стережіться, щоб вас хто не звів!" (Мт.24:4), див. також 2Ів.10.

ІІ. До світу

Ставлення до світу визначає Слово Боже, за яким необхідно:

а) любити грішника: "Так бо Бог полюбив світ..." (Ів.3:16);

б) ненавидіти гріх: "Не любіть світу, ані того, що в світі. Коли хто любить світ, у тім немає любові Отцівської... (1Ів.2:15), "Ти полюбив справедливість, а беззаконня зненавидів..." (Пс.44:8).
 
ІІІ. До світської влади

Світська влада - це Божа установа: "...влади існуючі встановлені від Бога" (Рим.13:1-2):

а) Християнин повинен:

- шанувати владу: "...поважайте царя" (1Петр.2:17),

- коритися владі: "Тому треба коритися не тільки ради страху кари, але й ради сумління" (Рим.13:5-7), "...не переступаючи заповідей Господніх (1Пет.2:13-14), "...Розсудіть, чи це справедливе було б перед Богом, щоб слухатись вас більш, як Бога?", (Дії 4:18), див. також Дан.3:16-18,

- віддавати їй належне: "...віддайте кесареве - кесареві, а Богові - Боже!" (Мр.12:17), див. також Рим.13:7,

- молитися за владу: "Отже, перш над усе я благаю чинити молитви, благання, прохання, подяки за всіх людей: за царів та за всіх, хто при владі..." (1 Тим. 2:1-4);

б) Церква відокремлена від держави, що відповідає вченню Слова Божого: "...Моє Царство не із світу цього..." (Ів.18:36);

 
МИ ОЧІКУЄМО:
 
І. Другий прихід Ісуса Христа та воскресіння мертвих

Господь наш Ісус Христос прийде на Землю вдруге в силі та славі "...Ісус, що вознісся па небо від вас, прийде так, як бачили ви, як ішов Він на небо" (Дії 1:11), "...І побачать вони Сина Людського, що йтиме на хмарах небесних і з великою потугою й славою" (Мт.24:30), див. також Ів.14:3.

а) другий прихід Ісуса Христа супроводжуватиметься:

- воскресінням померлих у Господі: "Сам бо Господь із наказом при голосі Архангела та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі" (1Сол.4:16), див. також 1Кор.15:52,

- переміною фізичної природи Божих дітей, що залишилися живими: "...а ми перемінимося" (1Кор.15:52),

- урочистою зустріччю Церкви з Господом: "Потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом" (1Сол.4:17).
ІІ. Тисячолітнє царство Христове

Ісус Христос з Церквою прийде на землю, щоб заснувати Своє царство на тисячу років: "Блаженний і святий, хто має частку в першому воскресінні! Над ним друга смерть не матиме влади, але вони будуть священиками Бога й Христа, і царюватимуть з Ним тисячу років" (Об. 20:6):

а) в час тисячолітнього царства диявол буде зв'язаний на тисячу років: "...І схопив він змія, вужа стародавнього, що диявол він і сатана, і зв'язав його на тисячу років, - та й кинув його до безодні, і замкнув його і печатку над ним поклав..." (Об. 20:1-3);

б) тисячолітнє царство Христове буде царством миру, правди, богопізнання: "...І мечі свої перекують вони на лемеші, а списи свої на серпи. Не підійме меча народ проти народу, і більше не будуть навчатись війни" (Іс.2:4), див. також Іс.11:6-9, "І станеться поясом клубів Його справедливість, вірність же - поясом стегон Його" (Іс.11:5), "... бо земля буде повна пізнання Господнього так, як море вода покриває" (Іс.11:9), див. також Єр.31:34.

ІІІ. Загальне воскресіння мертвих та Божий суд 

Після тисячолітнього царства відбудеться загальне воскресіння мертвих та справедливий Божий суд: "І дало море мертвих, що в ньому, і смерть, і ад дали мертвих, що в них..." (Об.20:11-13), "...всі, хто в гробах, - Його голос почують і повиходять" (Ів.5:28-29), "І я бачив престола великого білого, і Того, Хто на ньому сидів... і суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми" (Об. 20:11-12):

а) диявол та всі не спасенні грішники, імена яких не були вписані в книгу життя, будуть вкинуті в озеро вогняне, де вони будуть вічно страждати, що є другою смертю: "А диявол, що зводив їх, був укинений в озеро огняне та сірчане, де звірина й пророк неправдивий. І мучені вони будуть день і ніч на вічні віки. Смерть же та ад були вкинені в озеро огняне. Це друга смерть, - озеро огняне. І хто не знайшовся записаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне" (Об.20:10,14-15), див. також Мт.25:46, Об. 14:11;

б) спасенні люди житимуть вічно щасливим життям: "Блаженний і святий, хто має частку в першому воскресінні! Над ними друга смерть не матиме влади..." (Об. 20:6).

IV. Нове небо і нова земля

Після загального воскресіння та Божого суду настане нове небо і нова земля: "Але за Його обітницею ми дожидаємо неба нового й нової землі" (2Пет.3:13), див. також Об.21:1, Іс.65:17.

а) теперішні небо і земля зруйнуються: "З гуркотом небо мине, а стихії розпечені ринуть, а земля та діла, що на ній, погорять" (2.Пет.3:10), див. також Об.20:11.

б) спасенні люди вічно житимуть з Христом на новому небі та новій землі: "Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними, і Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре. І не буде вже смерті, ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося!" (Об. 21:3-4). АМІНЬ 

Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz